יום שלישי, 6 באוקטובר 2009

בלו-טות'

בלו-טות' הוא תקן (פרוטוקול) של רשת אלחוטית המאפשר העברת מידע באמצעות גלי רדיו בתדרים מיוחדים. הוא מצא שימוש רחב מאוד במכשירים דיגיטליים שונים כגון: מחשבים נייחים וניידים, טלפונים סלולריים, מערכות ניווט (GPS), מדפסות, מצלמות דיגיטליות, קונסולות משחק וכו'. בלו-טות' נועד להעברת מידע בין מכשירים בעלי התקן מיוחד שצורך מעט אנרגיה. המכשירים צריכים להימצא במרחק קצר יחסית (עד 100 מטר) אחד מן השני, ובשל שימוש בגלי רדיו מכשירי בלו-טות' לא חייבים להיות בקו ישיר.

מקור השם
המילה Bluetooth היא גרסה אנגלית לשם המלך הנורווגי-דני מהמאה ה-10 הרלד בלוטנד (Herald Blåtand). הסמל של בלו-טות` הוא שילוב של שני רונים: אחד מהם מסמל אות H והשני – B.

שימושים עיקריים
התקן בלו-טות' נמצא בחלק גדול ממכשירי מחשב ותקשורת הקיימים בשוק. הוא עוזר בכל המקרים שבהם לא רצוי שימוש בכבל ולא דרוש רוחב פס (קצב העברת מידע) גבוה. בין השימושים הידועים היטב: חיבור עכבר, מקלדת או מדפסת למחשב; חיבור רשת של מחשבים, דיבורית לטלפון נייד ואוזניות אלחוטיות; חיבור שלטים לקונסולות משחק PlayStation3 ו-Wii. בלו-טות' בא להחליף גם חיבורי כבל רגילים במגוון שימושים: במכשירים רפואיים, בבקרת תנועה, בסורקי בר-קודים, במכשירי ניווט (GPS).


אוזנית בלו-טות' של LG

דיבורית בלו-טות' לרכב

עכבר אלחוטי של מייקרוסופט הפועל בטכנולוגיה בלו-טות'



גרסאות

גרסה ראשונה של תקן בלו-טות' 1.0 כללה הרבה בעיות. החיבור היה איטי ומכשירים בעלי התקן בלו-טות' התקשו לפעמים לתקשר ביניהם על מנת ליצור חיבור רשת. בגרסאות 1.1 ו-1.2 תוקנו כמה מהבעיות, חל שיפור בקצב העברת מידע ומהירות חיבור רשת. בסוף שנת 2004 יצאה גרסה 2.0 של בלו-טות'. בין היתר היא התאפיינה בהגברת קצב מידע משמעותי לעומת גרסה 1.2 (המהירות מגיעה עד 2.1 מגה-ביט בשנייה). ביולי 2007 הופיעה גרסה 2.1 אשר מאפשרת לחסוך אנרגיה בזמן החיבור (מה שחשוב להתקנים העובדים על סוללות). כמו כן, גרסא זו בעלת אופציית חיבור Near Field Communication, משמעות הדבר היא שחיבור בלו-טות' נוצר כאשר שני מכשירים מתקרבים אחד לשני למרחק של כמה סנטימטרים אוטומטית. בחודש אפריל של השנה אושרה גרסה 3.0 של בלו-טות'. כמו בגרסאות הקודמות בגרסה הזאת ההתקן מגלה מכשיר בלו-טות' אחר באמצעות גלי רדיו, אך כשנדרש להעביר נפח גדול של אינפורמציה מופעלת רשת שמעבירה מידע במהירות גבוהה. מידע נוסף והערות טכניות על התקן בלו-טות' ניתן למצוא בוויקיפדיה ובאתר הרשמי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה